Dinsdag 29 september

Aanmelden voor digitale bijeenkomst Autisme & prikkelverwerking op 29 september 2020

Dinsdag 29 september

Aanmelden voor digitale bijeenkomst Autisme & prikkelverwerking op 29 september 2020

#WEMISSENJULLIE #DIGITALEBIJEENKOMST

We hebben vast allemaal een enerverende tijd achter de rug en we missen jullie! We hebben er dan ook alles aan gedaan om jullie weer te kunnen ontmoeten. Uit voorzorg doen we dat wel digitaal maar zeker niet minder interactief zoals jullie van ons gewend zijn. 

Daarom organiseren we op 29 september aanstaande alsnog de bijeenkomst over prikkelverwerking. 

Prikkels die binnenkomen door zintuiglijke informatie (zien, ruiken, horen, proeven en voelen) moeten verwerkt worden in de hersenen. Die verwerking verloopt anders bij mensen met autisme. Hoe werkt dat nou precies, hoe herken je dit bij je kind en misschien nog wel het belangrijkste wat kun je hieraan doen?

De spreker op onze bijeenkomst is Ellen Bulder. Ellen is neuro-ontwikkelingstherapeut, geboortecoach en baby- en kindertherapeut bij praktijk Ademruimte in Capelle aan den IJssel, (www.adem-ruimte.nl)

In haar praktijk werkt zij vanuit de verbinding tussen lichaam en gedrag. Een lichaam dat niet goed kan omgaan met prikkels vanuit de omgeving zorgt voor een kind dat ook emotioneel uit balans is. Zij ziet een klacht daarom niet als een op zichzelf staand gegeven (bijv. dyslexie, ADHD of autisme), maar eerder als symptoom van een dieperliggend probleem: een verstoring van de manier waarop het brein alle signalen verwerkt die het lichaam via de zintuigen (huid, ogen, oren etc.) ontvangt. 

Op een interactieve manier geeft zij uitleg en handvatten mee over autisme en prikkelverwerking. 

(Groot)ouders van kinderen met autisme en geïnteresseerden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom via een beveiligde youtube link die jullie op de dag zelf van ons via e-mail ontvangen. We sluiten uiterlijk om 21.30 de bijeenkomst af. Vragen stellen tijdens de bijeenkomst maken wij ook mogelijk via een chat functie. 

Voor de organisatie is het nodig dat wij in elk geval je e- mailadres hebben. 

Een gratis kaartje bestellen kan via de button hieronder.

Gratis toegangskaarten bestellen?

Geplande bijeenkomsten