Workshop " tijd voor jezelf"

Woensdag 30 oktober

Workshop " tijd voor jezelf"

Woensdag 30 oktober

Deze avond was onder leiding van kunstzinnig therapeute Clara van der Wal en met 15 deelnemers was het zeker voor de eerste keer een goede opkomst.

We begonnen de avond met het kiezen van een kaart die je aansprak. Tijdens een kort voorstel rondje kon je vertellen wat jou aansprak aan de kaart en waarom  je voor deze gekozen had.  Het was mooi om te horen hoe ieder zijn eigen verhaal had bij een bepaalde afbeelding,

Bijzonder was de openheid van de deelnemers. Hierdoor was er vaak herkenning en een gevoel van samenhorigheid.

Hierna werd er een korte uitleg gegeven door Clara over de werking van kunstzinnige therapie maar dat deze avond vooral bedoeld was ter ontspanning en tijd voor jezelf.

In de andere zaal stonden de tafels al klaar en  werd er een korte uitleg gegeven over wat we gingen doen.  De bedoeling was om met wasco en olie te gaan kleuren en je fantasie te laten laten gaan . Als inspiratie kon je de gekozen kaart of een getrokken woord gebruiken. 

Ieder ging druk aan de slag, soms nog wat onzeker maar al snel had  iedereen de smaak te pakken.  Onder het genot van een lekker hapje en drankje werd lustig op  los gekleurd. Nadat iedereen was uitgekleurd was het tijd voor het volgende stukje van de opdracht. We  moesten op zoek naar plaatjes uit tijdschriften die pasten bij jou creatie en deze erin verwerken

Voor het laatste stukje van de opdracht was het de bedoeling om een elfje ( gedicht van 11 woorden verdeeld over vijf regels 1-2-3-4-1) te schrijven over je creatie.

Als afsluiting van de avond hebben we gezamelijk de mooie greaties bekeken en besproken. Mooi was te zien hoe er echte kunstenaars in mensen naar boven waren gekomen.

Het was een fijne ontspannen avond voor iedereen en zeker voor herhaling vatbaar.