Voor en door ouders

Ruim 1% van de Nederlanders heeft een vorm van autisme

Ruim 1% van de Nederlanders heeft een vorm van autisme.

Een aantal moeders uit Krimpen aan den IJssel is in oktober 2014 gestart met het Autisme NetwerkCafé Krimpen. Zij hebben allemaal een of meerdere kinderen met autisme.

Steeds meer ouders zijn inmiddels vaste bezoeker van het Autisme NetwerkCafe. Een deel van hen levert ook een bijdrage aan de organisatie van de bijeenkomsten, die vier tot vijf keer per jaar plaatsvinden.

De bijeenkomsten starten met de behandeling van een thema in de groep. Denk hierbij aan thema's als vakantie en vrije tijd, medicatie, tips voor de feestdagen, wat is ASS, enzovoorts. Hiervoor worden regelmatig interessante sprekers uitgenodigd. Na het informatieve gedeelte kunnen de aanwezigen met elkaar doorpraten en tips en ervaringen delen, onder het genot van een hapje en een drankje.

De avonden zijn meestal bedoeld voor (groot)ouders van kinderen met autisme uit Krimpen en omgeving. Soms wordt breder uitgenodigd, afhankelijk van het thema.

Een ander mooi initiatief:

Tijdens 1 van onze bijeenkomsten in juni 2016 hebben twee volwassenen met autisme gevraagd om een cafe voor volwassenen met autisme te starten. We hebben contact gehouden en hen samen met de gemeente gestimuleerd om dit in de praktijk te brengen: 30 n0vember 2017 start dit mooie nieuwe initiatief voor
en door volwassenen met autisme. Voor meer informatie zie:

Autisme ontmoet